ГЕНЕЗИС РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПРАВОВИХ ФОРМ УПРАВЛІННЯ АВІАЦІЙНИМ ТРАНСПОРТОМ УКРАЇНИ В РАДЯНСЬКИЙ ТА ПОСТРАДЯНСЬКИЙ ЧАС - Юрченко, М. В. (Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2012)
У статті аналізується генезис розвитку організаційно-правових форм управління авіаційним транспортом України в радянський та пострадянський час. Автор робить висновок про те, що розвиток системи управління авіаційним транспортом України відображає об’єктивні соціально-економічні потреби суспільства та держави на різних історичних етапах та актуалізує як збереження позитивного досвіду, так і подальші перетворення у вказаній сфері.