СІМЕЙНІ ДЕВІАЦІЇ ЯК КРИМІНОЛОГІЧНА ПРОБЛЕМА - Ларченко, Марина Олександрівна (Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2011)
У статті автор робить висновок про те, що зловживання алкоголем, незадовільні умови життя та суттєва різниця соціальних ролей і статусів, порушення нормальної структури сім’ї та ведення домогосподарства, недоліки соціально-психологічної комунікації подружжя, є чинниками криміналізації сімейно-побутових відносин.