ТЕОРЕТИКО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ ПРАВОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ СУДОВОЇ ВЛАДИ - Макеєва, Олена Миколаївна (Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2019)
Мета: у статті досліджуються теоретико-правові засади правової комунікації судової влади. Аналізуються принципи гласності та відкритості правосуддя. Методи дослідження: у роботі застосовувались загальнонаукові, історичні, соціологічні, статистичні та порівняльні методи. Результати: з’ясовано поняття правової комунікації судової влади, її форми та способи. Зроблено висновок про те, що правова комунікація судової влади є важливим чинником реалізації принципу гласності та відкритості правосуддя, підвищення ступеня довіри громадян до суду в умовах інформаційно-правового суспільства. Обговорення: пошук напрямів удосконалення правової комунікації судової влади.