ДЕТЕРМІНАЦІЯ ЮРИДИЧНИХ ФАКТІВ ТА ЇХ СУТНІСНА ХАРАКТЕРИСТИКА - Шапенко, Людмила Олександрівна; Костяна, Ірина Юріївна (Наукові праці Київського авіаційного інституту. Серія: Юридичний вісник «Повітряне і космічне право», 2017)
Авторами статті на основі вивчення соціального механізму походження фактичних обставин, що знайшли своє закріплення в юридичній площині, з’ясовано природу зв’язку юридичних фактів та правових наслідків для суб’єктів права. В результаті аналізу змісту досліджуваного явища виокремлено соціальну, матеріальну та юридичну складові, що дозволяє більш повно охарактеризувати роль юридичних фактів в процесі правового регулювання.