ВИКОРИСТАННЯ СМУГИ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ЯК АКУСТИЧНОГО ЕКРАНА В ЗОНІ АВІАЦІЙНИХ ПІДПРИЄМСТВ - Матвєєва, О. Л.; Чуйченко, Л. М. (Science-based technologies, 2013)
Проведено екологічне оцінювання доцільності використання акустичних екранів з метою зниження впливу авіаційного шуму на техносферу в зоні авіаційних підприємств. На основі аналізу сучасних наукових праць наведено оцінку ефективності та доцільності використання різних типів акустичних екранів. Запропоновано використання смуги зелених насаджень як одного з економічно вигідних та доцільних заходів зменшення впливу шумового випромінювання. An environmental assessment of the feasibility of using acoustic screens to reduce the impact of aircraft noise on the technosphere in the airlines. Based on analysis of current scientific papers provides an assessment of the effectiveness and feasibility of using different types of acoustic screens. The use of vegetation strips as one of the cost-effective and appropriate measures to reduce the impact of noise emission.