ГЕЙМІФІКАЦІЯ НА ОСНОВІ ШТУЧНОГО ІНТЕРАКТИВНОГО НАВЧАННЯ: ЗМІНА МЕТОДОЛОГІЙ ВИКЛАДАННЯ - Равіндран, Д-р Д. (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Гейміфікація в освіті стала потужним інструментом для підвищення залученості студентів та результатів навчання. Інтегруючи штучний інтелект (ШІ) у гейміфіковані навчальні середовища, навчальні заклади революціонізують спосіб взаємодії студентів з контентом. Гейміфікація на основі ШІ не лише робить навчання цікавим, але й адаптується до індивідуальних потреб у навчанні, забезпечуючи персоналізований освітній досвід. У цій статті досліджується інтеграція ШІ з гейміфікацією у викладання, розглядаючи, як ШІ можна використовувати для підвищення мотивації, залученості та загальної ефективності навчання. Ключові аспекти включають ігрову механіку, інструменти ШІ для персоналізованого навчання та теоретичні основи, що підтримують гейміфіковані освітні системи.