НЕПЕРЕРВНА ОСВІТА В ОСВІТНІЙ ПРОГРАМІ «АВТОМОБІЛЬНИЙ ТРАНСПОРТ» - Диха, Олександр; Рудик, Олександр (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
Розглянуто організацію діяльності студентського наукового гуртка. Зазначено, що цілеспрямоване здійснення наукових досліджень у гуртках сприяє формуванню всебічно розвиненої особистості фахівця, науковця. Наведено загальні положення про членство в науковому гуртку, функціональні завдання, форми роботи та керівництво нею. Звертаємо увагу на те, що основною метою діяльності студентського наукового гуртка (СНГ) є виховання у студентів навичок самостійного добору та вивчення спеціальної літератури, уміння робити висновки та узагальнення. Зазначається, що науково-дослідна робота студентів (НДР) є органічною частиною та передумовою успішної роботи вищих навчальних закладів. Проведено аналіз ролі СНГ у професійному розвитку випускників.