ІННОВАЦІЇ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ ТАДЖИКИСТАНУ - Давлатмурод, Махмадізода Нозім; Бегіджон, Худойдодзода Фаррух; Махмуджоновна, Мірсамінова Гузалхон (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
Ця стаття про інновації освітнього простору в Таджикистані. У статті наголошується, що освіта в сучасному світі стає найважливішим ресурсом економічного та соціального розвитку країн, підвищення добробуту та індивідуального розвитку громадян. Автори також відзначають, що незважаючи на підтримку Уряду Республіки Таджикистан та щорічне зростання бюджетного фінансування, у системі вищої професійної освіти продовжують розвиватися негативні тенденції та існують проблеми, вирішення яких суттєво підвищить ефективність. системи вищої освіти та наблизити якісні та кількісні показники до вимог ринку праці.