ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА ТА КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ У ЗМІШАНОМУ НАВЧАННІ В УМОВАХ ВІЙНИ - Радомський , Ігор Петрович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Створення безпечного освітнього середовища, формування інформаційно-цифрової компетентності учасників освітнього процесу, збереження їх персональних даних, дотримання правил захищеного користування інтернет-ресурсами є важливими показниками якості освіти. Виділено інформацію, якою оперують заклади освіти в Україні та яка потребує захисту, групи об’єктів, на які може здійснюватися навмисний або ненавмисний вплив. Окреслено шляхи, а також перелік різноманітних інструментів та заходів, використання яких сприятиме забезпеченню інформаційної безпеки здобувачів освіти у цифровому освітньому просторі закладів освіти.