ЕКОНОМІЧНЕ САМОВИЗНЧЕННЯ МОЛОДІ ЯК ПРОБЛЕМА ПСИХОЛОГІЧНОЇ НАУКИ - Зубіашвілі, Ірина Костянтинівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2022)
У статті аналізуються результати теоретичного дослідження основних наукових підходів до вивчення економічного самовизначення молоді. Проведене дослідження дало змогу визначити, що економічне самовизначення (як вид самовизначення) для учнівської молоді є однією з найважливіших завдань на відповідному життєвому етапі. Економічне самовизначення як психологічне утворення є самовизначенням особистості в економічному середовищі з метою досягнення суб’єктом оптимальної позиції в системі економічних відносин на основі його ставлення до соціально-економічних умов, а також уявлень про сенс і цілі життя, життєві принципи, цінності, ідеали, власні домагання, очікування та потенційні можливості.