ОСНОВНІ КРИТЕРІЇ РОЗВИТКУ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ЗОВНІШНІХ ЗАГРОЗ ТА НЕОБХІДНОСТІ ЗМІЦНЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ - Гуляк, Олег Вікторович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2021)
У статті розглядаються питання щодо ролі освіти в процесі формування національної безпеки України з урахуванням зовнішніх загроз. Зроблені висновки щодо негативного впливу соціально-економічної кризи та повільне впровадження реформ на якість освіти.