СТВОРЕННЯ МОВНОГО СЕРЕДОВИЩА ЯК ЧИННИК ЗБЕРЕЖЕННЯ ФОЛЬКЛОРНОЇ ТРАДИЦІЇ В СУЧАСНИХ УМОВАХ

Автор(и)

  • Валентина ТЕЛЕУЦЯ

DOI:

https://doi.org/10.18372/2520-6818.26.7931

Ключові слова:

фольклорна традиція, чинники збереження народної творчості, урбаністичний контекст, фольклорні фестивалі

Анотація

У статті виділяються основні чинники збереження фольклорної традиції в умовах сучасного міста: створення мовного середовища; загальнодержавна культурна політика; фольклорні фестивалі та фестивалі дитячої творчості; наукове вивчення фольклорного матеріалу регіонів. Місто визначається акумулюючим осередком, що дає поштовх до всебічного вивчення і збереження народних традицій

Посилання

Буряк В. Міфологічне і фольклорне мислення у контексті свідомісної еволюції етносу // Нове життя старих традицій. Традиційна українська культура в сучасному мистецтві і побуті / Матеріали міжнародної наукової конференції в рамках У Міжнародного фестивалю українського фольклору "Берегиня" / За ред. проф. В.Давидюка. - Луцьк: ПВД "Твердиня", 2007. - С.9 - 18.

Дмитренко М. Український фольклор і сучасний світ // Матеріали УІ культурологічних читань пам'яті Володимира Подкопаєва "Національний мовно-культурний простір України в контексті глобалізацій них та євро інтеграційних процесів" /http://www.culturalstudies.in.ua/knigi_7_3.php.

Пономарьов А. Українська етнографія / http: //etno.us.org.ua/book2/lecture09.html.

Сокіл Г. Пісенні новотвори: питання традиції та інновації (сучасний погляд на дослідження галицьких фольклористів кінця ХІХ - ХХ ст. //Нове життя старих традицій. Традиційна українська культура в сучасному мистецтві і побуті / Матеріали міжнародної наукової конференції в рамках У Міжнародного фестивалю українського фольклору "Берегиня" / За ред. проф. В.Давидюка. -Луцьк: ПВД "Твердиня", 2007. - С.213 - 219.

Харчишин О. Народна драма та її елементи у студентському побутуванні (збереженість і розвиток етнотрадицій) // Нове життя старих традицій. Традиційна українська культура в сучасному мистецтві і побуті / Матеріали міжнародної наукової конференції в рамках У Міжнародного фестивалю українськогофольклору "Берегиня" / За ред. проф. В.Давидюка. - Луцьк: ПВД "Твердиня", 2007. - С.229 - 237.

Опубліковано

2015-05-18

Номер

Розділ

Літетратурознавство. Фольклористика