ЗАДАЧІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЦІЛІСНОСТІ ТА ДОСТУПНОСТІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ОБ’ЄКТІВ В КОМУНІКАЦІЙНИХ МЕРЕЖАХ

Authors

  • Г.А. Сірченко

DOI:

https://doi.org/10.18372/2410-7840.12.1947

Abstract

Задача забезпечення усіх основних функціональних властивостей захищених систем, в тому числі і цілісності та доступності їх інформаційних ресурсів, може вирішуватися як загальносистемними засобами технічного захисту інформації (ТЗІ), так і засобами, які є вбудованими в елементи таких автоматизованих систем (АС). При цьому можна і слід говорити про необхідність забезпечення цілісності та доступності ресурсів по відношенню до кожного з елементів АС, в тому числі по відношенню до телекомунікаційної мережі (ТКМ) АС, та застосування у складі цієї підсистеми певних методів, способів та засобів забезпечення захисту проти загроз цілісності та доступності інформаційних об'єктів.

References

Хорошко В.А. — Методы и средства защиты информации // Хорошко В.А., Чекатков А.А. — К.: Юниор, 2003. — 504 с.

Ленков С.В. — Методы и средства защиты информации. В 2-х томах / Ленков С.В., Перегудов Д.А., Хорошко В.А. — К.: Арий, 2008.

Поповский В.В. — Защита информации в телекоммуникационных системах. В 2-х томах / Поповский В.В., Персиков А.В. — Харьков: ООО «Компания СМИТ», 2006.

Дмитренко А.П. — Модели безопасного соединения с удаленными объектами / Дмитренко А.П., Сирченко Г.А., Хорошко В.А. // Захист інформації, №1, 2010. — С.53-57.

Issue

Section

Articles