УКРАЇНСЬКА ЕКОНОМІКА В УМОВАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНИХ ПРІОРИТЕТІВ

Автор(и)

  • Ю.В. МАКОГОН
  • А.Б. ЯЦЕНКО Донецький національний університет, доцент кафедри міжнародної економіки

Ключові слова:

економічна інтеграція, зона вільної торгівлі, асоційоване членство, економічні відносини, експорт, імпорт,

Анотація

У статті зроблено оцінку стану економічних зв`язків України з країнами ЄС та наслідки дляекономіки країни від підписання угоди щодо створення зони вільної торгівлі. Проаналізовано відповідність еко-номіки України маастрихтським критеріям. Визначено головні економічні інтереси України в процесі розвиткуєвропейської інтеграції та пріоритети формування конкурентоспроможності українських підприємств.

Біографії авторів

Ю.В. МАКОГОН

директор Регіонального філіалу Національного інститутустратегічних досліджень у м.Донецьку, д.е.н., проф.,заслужений діяч науки і техніки України

А.Б. ЯЦЕНКО, Донецький національний університет, доцент кафедри міжнародної економіки

к.е.н.,експерт Регіонального філіалу Національного інститутустратегічних досліджень у м.Донецьку

Посилання

Угода про партнерство та співробітництво між Україною та Європейським Союзом від 16 червня 1994 р., набула чинність з 1 березня 1998 року.

http://www.ukrstat.gov.ua.

Про Концепцію загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу: Закон Верховної Ради України від 21 листопада 2002 р. № 228-ІV.

Макогон Ю.В., Яценко А.Б. Поддержка украинских производителей на внешних рынках в условиях развития интеграции с ЕС / Ю.В. Макогон, А.Б. Яценко // Проблемы развития внешнеэкономических связей и привлечения иностранных инвестиций: региональный аспект: сб. науч. тр. Донецк: ДонНУ, 2010. – С. 4-7.

http://www.eurostat.org.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-08-07

Номер

Розділ

Статті