МЕХАНІЗМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ НА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Ключові слова:
механізм, управління, якість, сільськогосподарська продукція, сільськогосподарські підприємства, екологічний ризик, конкурентоспроможність,Анотація
Обґрунтовано екологічний, організаційно правовий та економічний механізми управління які-стю продукції на сільськогосподарських підприємствах. Розроблено методику оцінки екологічного ризикувтрати конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств, яка є основою екологічного механізму усистемі управління якістю їх продукції. Визначено передумови формування організаційно-правового механізмууправління якістю сільськогосподарської продукції. Вдосконалено економічний механізм управління якістюсільськогосподарської продукції.Посилання
Трещов М.М. Формування механізмів та оцінка конкурентоспроможності аграрних підприємств: дис. … канд. екон. наук: 08.00.04 / Мирослав Миколайович Трещов. – Дніпропетровськ: 2012. – 210 с.
Школьний О.О. Формування механізмів управління конкурентоспроможністю аграрних підприємств: дис. … докт. екон. наук: 08.00.04 / Олександр Олексійович Школьний. – Миколаїв: 2008. – 42 с.
Гмурман В.Е. Теория вероятности и математическая статистика 9-е изд. / В.Е. Гмурман. – М: Высшая школа, 2003. – 479 с.
Вітлінський В.В. Ризикологія в зовнішньоекономічній діяльності: навч. посіб. / В.В. Вітлінський, Л.Л. Маханець. – К.: КНЕУ, 2008. – 432 с.
Положення про Державну ветеринарну та фітосанітарну службу України. Указ Президента України від 13.04.2011 року № 464/2011 (Офіційний документ) [Електронний ресурс] – Джерело доступу: http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/464/2011.
Бугера С.І. Система державного управління якістю сільськогосподарської продукції: організаційно правовий аспект / С.І. Бугера // Вісник НТУУ “КПІ”. Політологія, соціологія, право. Випуск 3(11) 2011. – C. 162-165.
Угода про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами та їх державами-членами. Угода, Протокол, Міжнародний документ від 14.06.199 4р. [Електронний ресурс] – Джерело доступу: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/998_012.
Марюха Н.С. Європейські вимоги до якості та безпеки продуктів харчування, їх міжнародне регулювання та можливість застосування в умовах України / Н.С. Марюха // Агроекологічний Інформаційно консультаційний центр Полтавщини (Tempus JEP_27168_2006). Полтава 2008. – [Електронний ресурс] – Джерело доступу: http://aec.org.ua/pdf/conf1/marukhaua.pdf.
ДСТУ ISO 9001:2009. Системи управління якістю. Вимоги (ISO 9001:2008, IDT): [пер. з англ.] – На заміну ДСТУ ISO 9001-2001; Чин. від 01.09.2009. – К.: Держспоживстандарт України, 2009. – VII, 26 с.
Офіційний сайт Державного підприємства Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості (ДП “УкрНДНЦ”) [Електронний ресурс] – Джерело доступу: http://www.ukrndnc.org.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=335&Itemid=54.
Ткаченко Л.А. Підвищення ефективності управління якістю продукції на підприємствах харчової промисловості : Дис... канд. наук: 08.00.04 / Ткаченко Людмила Анатоліївна. Одеса: 2008. – 170 с.
Харламова Т.Н. Управление затратами на качество продукции: отечественный и зарубежный опыт: монография / Харламова Т.Н., Герасимов Б.И., Злобина Н.В.; под науч. ред. д-ра экон. наук, проф. Б.И. Герасимова. – Тамбов: Изд-во Тамб. гос. техн. ун-та, 2006. – 108 с.
Офіційний сайт державної установи “Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України”. [Електронний Ресурс]. – Режим доступу: http://smida.gov.ua/.
Про затвердження Положення про порядок здійснення аналізу фінансового стану підприємств, що підлягають приватизації: Наказ Міністерства фінансів України, Фонду державного майна України №49/121 від
01.2001 р. // Відомості Верховної Ради України. – 2004. – №35. – Ст. 411 (Офіційний документ Верховної Ради України. Наказ) [Електронний ресурс] – Джерело доступу: http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z012101/page.__