ОСОБЛИВОСТІ СТРУКТУРНИХ ЗМІН НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ

Автор(и)

  • В.М. РУСАН Національний інститут стратегічних досліджень

Ключові слова:

національна економіка, структурні зміни, інноваційна діяльність, промислове виробництво,

Анотація

В статті розглянуто особливості структурних змін в національній економіці України та виявлено системні проблеми що впливають на розвиток національного господарства. Виявлено, що сучасний стан інноваційної діяльності, як важливого елементу, що впливає на структурний розвиток економіки країни, не сприяє модернізації національної економіки, випуску продукції з більшим вмістом доданої вартості, конкурентоспроможної на внутрішньому та зовнішньому ринках.

Біографія автора

В.М. РУСАН, Національний інститут стратегічних досліджень

завідувач сектору аграрних та земельних відносинвідділу секторальної економікистарший науковий співробітник,кандидат економічних наук

Посилання

Структурні зміни та економічний розвиток України : монографія / [Геєць В.М., Шинкарук Л.В., Артьомова Т.І. та ін.] ; за ред. д-ра екон. наук Л.В. Шинкарук ; НАН України ; Ін-т екон. прогнозув. – К., 2011. – 696 с.

Державне регулювання реалізації економічного потенціалу України в умовах глобалізації : монографія / за заг. ред. Л.А. Кравчено. – Сімферополь : ПП «Підприємство Фєнікс», 2013. – 312 с.

Структурні реформи економіки: світовий досвід, інститути, стратегії для України : монографія / О.І. Амоша, С.С. Аптекар, М.Г. Білопольський, С.І. Юрій та ін.. – ІЕП НАН України, ТНЕУ МОНМС України. – Тернопіль : Економічна думка ТНЕУ, 2011. – 848 с.

Бернар Ив, Колли Жан-Клод. Толковый экономический и финансовый словарь : в 2-х т. – Т. 2. – М. : Международные отношения, 1994. – 784 с.

Про внутрішнє та зовнішнє становище України в 2012 році : Щорічне Послання Президента України до Верховної Ради України. – К. : НІСД, 2012. – 256 с.

Кіндзерський Ю. Проблеми розвитку промисловості та розбудови ефективної промислової політики в Україні / Ю. Кіндзерський // Економіст. – 2012. – № 10. – С. 33-40.

Офіційний сайт Державної служби статистики [Електронний ресурс]. – Режим доступу : http://ukrstat.gov.ua/

Олешко А.А. Концептуальні засади антикризового регулювання національної економіки / А.А. Олешко // Економіка та держава. – 2012. – № 9. – С. 4-7.

Про проведення парламентських слухань на тему: "Стратегія інноваційного розвитку України на 2010–2020 роки в умовах глобалізаційних викликів" : Постанова Верховної Ради України від 17.02.2009, № 965-VI // Голос України. – 2009. – № 33. – 24 лют.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-05-12

Номер

Розділ

Статті