ОЗЕЛЕНЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Автор(и)

  • Євген Миколайович Сидоров Національний авіаційний університет
  • Сергій Васильович Котла Національний авіаційний університет

Ключові слова:

Інформаційні технології, сталий розвиток, зелені ІТ, центри обробки даних

Анотація

Концепція сталого розвитку є реалізація ідеї, яка в даний час і в найближчому майбутньому буде відігравати ключову роль у розвитку світової спільноти. Практичне впровадження сталого розвитку в житті людини виробляється за допомогою інформаційних технологій. Озеленення знань і досвіду, пов'язаних з розповсюдженням в області інформаційнихтехнологій загальні принципи та вимоги екологічних застосувань, виробництва і використання технічних об'єктів сталого розвитку. Такі інформаційні технології називають зеленим. Проблеми Green IT складається з трьох компонентів: організація «зеленого» підприємства, в тому числі оптимізації харчування, поліпшення виробничого циклу, використовуючи відео-конференції та мобільні пристрої для того, щоб зменшити потребу в русі персоналу; мінімізація фізичної забруднення навколишнього середовища; мінімізація енергетичних витрат центрів обробки даних і персональних комп'ютерних систем.

Це необхідно зробити процедуру «озеленення» для всієї ІТ-індустрії. Процес посадки повинно бути зроблено шляхом створення інноваційних рішень для технології. Одним з таких рішень є спосіб озеленення, який пропонується в статті. Озеленення інформаційних технологій складається з чотирьох етапів: моніторинг – здійснюється вивчення навколишнього середовища для озеленення, визначається елементами, що не зелені; планування - заплановані заходи для озеленення. Засоби для усунення дефектів обрані адреси, видане які були визначені в попередньому кроці; реалізація – проведення заходів, які були заплановані; оцінка – оцінка результатів методів озеленення.

Наступні висновки можуть бути зроблені. Є два типи стимулів для озеленення. По-перше, озеленення для репутації. Репутація відіграє важливу роль для них. Тому, в таких компаніях зелені та економії енергії може бути використаний як засіб поліпшення іміджу компанії. По-друге, ставлення зусиль. Здається, що рахунки за електрику в компанії малі порівняно з іншими витратами. Що стосується інших методів озеленення, важливі для компаній, які зусилля і гроші, витрачені на озеленення є виправданим.

Біографії авторів

Євген Миколайович Сидоров, Національний авіаційний університет

К.т.н., доцент кафедри комп'ютерних інформаційних технологій Інституту комп'ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету. Наукові інтереси: доменний аналіз,  прикладні домени і прикладне програмне забезпечення.

Сергій Васильович Котла, Національний авіаційний університет

Аспіратн кафедри інженерії програмного забезпечення Інституту комп'ютерних інформаційних технологій Національного авіаційного університету. Наукові інтереси: інженерія програмного забезпечення.

Посилання

L. Webber, M. Wallance Green Tech: thow two and to plan implement sustain – able IT solutions. FBACOM. – 2209. – 29 p.

Сидоров Н.А. Экология программного обеспечения. // Інженерія програмного забезпечення. – № 1. – 2010. – C. 53 – 61.

Forest Shull, Janice Singer, Dag I.K. Guide to Advanced Empirical Software Engineering. – Springer, 2008.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ЕКОЛОГІЯ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ