ВИВЧЕННЯ ДЕЯКИХ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТАВОСТЕЙ АМІЛАЗИ ASPERGILLUS FLAVUS VAR. ORYZAE 80428
Автор(и)
К.В. Авдіюк
Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, Київ
Анотація
Межі використання ферментних препаратів амілолітичної дії розширюються з кожним роком. Дані ензими застосовують в харчовій, спиртовій, паперовій, текстильній промисловостях, у пивоварінні, виробництві миючих засобів та медицині. Одним із найпоширеніших амілолітичних ферментів є а-амілаза [EC 3.2.1.1], яка каталізує гідроліз внутрішніх а^-(1,4)-глікозидних зв'язків у молекулах крохмалю, глікогену, полі- і олігосахаридів, утворюючи декстрини, олігосахариди, мальтозу, глюкозу із збереженням їх а-аномерної структури.