ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ АСПЕКТИ РЕАЛІЗАЦІЇ ОБДАРОВАНОЇ ОСОБИСТОСТІ У ВОЄННИЙ ПЕРІОД УКРАЇНИ - Лучанінова , Ольга (Формування компетентностей обдарованої особистості в системі позашкільної та вищої освіти, 2025)
У статті у контексті наукового теми відділу наукового інформаційно-аналітичного забезпечення освіти Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського «Інформаційно-аналітичний супровід психологічної науки у воєнний та повоєнний періоди України» розглянуто психолого-педагогічні аспекти реалізації обдарованої особистості у воєнний період України. Зазначено, що викладач, озброївшись знанням про мультифакторні моделі обдарованості, бере до уваги критичну роль неінтелектуальних факторів та орієнтується на діяльність та результат з врахуванням контексту соціокультурного середовища. Наголошено на зв’язку психолого-педагогічних аспектів реалізації обдарованої особистості у вищій школі у воєнний період України з етапами цього процесу.