АНАЛІЗ СТАНУ ГАЛУЗІ ЯК НЕОБХІДНИЙ ЕТАП ДІАГНОСТИКИ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА (НА ПРИКЛАДІ ХЛІБОБУЛОЧНОЇ ГАЛУЗІ)
Abstract
В статті розглядається необхідність аналізу галузі з точки зору забезпечення економічної безпеки окремого підприємства. Автором підтримується відтворювальний підхід в розумінні економічної безпеки. З позиції даного підходу пропонується загальна схема аналізу галузі, а також наводяться результати проведеного автором аналізу на прикладі хлібобулочної галузі.References
Грунин О., Грунин С. Экономическая безопасность организации. – СПб: Питер, 2002. – 160 с.
Жаліло Я.А. Стратегія забезпечення економічної безпеки України. Пріоритети та проблеми імплементації // Стратегія національної безпеки України в контексті досвіду світової спільноти. – К.: Сантисанга, 2001. – с. 141-142.
Забродский В., Капустин Н. Теоретические основы оценки экономической безопасности отрасли и фирмы // Бизнес-информ. – 1999. – № 15-16. –
С. 35-37.
Нетяжук М.В. Економічний механізм регулювання розвитку хлібопекарної промисловості: Автореф. дис... канд. екон. наук: 08.07.01 / М.В. Нетяжук; Н.-д. екон. ін-т М-ва економіки України. – К., 2005. – 18 с. – укp.
Пастернак-Таранущенко Г., Лобза Г. Економiчна безпека пiдприємства в умовах ринку //Вiсник Нацiональної АН України.-1994.-N7-8.-С.78-79.
Портер М. Е. Стратегiя конкуренцii: Методика аналiзу галузей i дiяльностi конкурентiв / Пер.з англ.: А.Олiйник, Р.Скiльський.- К.: Основи, 1998.- 390с.
Статистичний щорічник України за 2006 рік / За ред. О. Г. Осауленка. – Київ: Державний комітет статистики України, 2007. – 600 с.
Тарануха Ю.В. Предприятие и предпринимательство в трансформируемой экономике. – М.: Издательство «Дело и Сервис», 2003. – 368 с.
Хорунжий М.Й. Аграрна політика: Навч. посібник. – К.: КНЕУ, 1998. – 240 с.
www.apk-inform.com
www.minagro.gov.ua
www.niss.gov.ua
www.rada.gov.ua