ВПЛИВ ОСВІТНЬОГО СЕРЕДОВИЩА НА СТАНОВЛЕННЯ ОПЕРАТОРА ПОВІТРЯНОГО РУХУ ЯК ФАХІВЦЯ - Скіпальська , Олена (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто концепції обґрунтування сучасними науковцями поняття «освітнє середовище». Представленні деякі з підходів щодо тлумачення освітнього середовища та узагальнені в представленій автором таблиці. Професійне становлення майбутніх фахівців формується через розвиток професійних компетентностей під час навчання. У цьому процесі важливе значення має освітнє середовище, де відбувається засвоєння знань. Мета полягає в тому, щоб набути та закріпити компетентності для застосування в професійній діяльності. Аналіз нормативних документів авіаційної галузі дозволів визначити головні цілі формування майбутнього фахівця – оператора повітряного руху та вплив освітнього середовища на становлення фахівця в даної галузі.