ВПЛИВ ІДЕЙ ПРОСВІТНИЦТВА НА РОЗВИТОК СУЧАСНОЇ ТЕОРІЇ І ПРАКТИКИ ФОРМУВАННЯ ЦІННІСНОГО СТАВЛЕННЯ ДО ЗДОРОВ’Я ВИХОВАНЦІВ ЗАКЛАДІВ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Пей , Ян (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розглядаються питання формування ціннісного ставлення до здоров’я обдарованих вихованців закладів позашкільної освіти. Охарактеризовано основні філософсько-педагогічні підходи діячів епохи Просвітництва до формування ставлення до здоров’я як важливої життєвої цінності. Висвітлено роль позашкільної освіти у розвитку ціннісних орієнтацій одарованих вихованців у контексті їх соціокультурного розвитку.