ЗАСТОСУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЙ 3D МОДЕЛЮВАННЯ В ПІДГОТОВЦІ ВІЙСЬКОВИХ ФАХІВЦІВ - Головань , Вячеслав Григорович; Головань , Артур Вячеславович; Дроздов , Михайло Олексійович; Нікул , Станіслав Олексійович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розкрито погляди та досвід практичної діяльності авторів щодо застосування технологій 3D моделювання в підготовці військових фахівців. Уточнюється зміст самого поняття 3D моделі. Розглядаються можливості, методичні інновації та способи застосування 3D моделей освітнього військово-технічного призначення. Відзначається, що можливість вільного всеракурсного вивчення об’єкту пізнання з використанням 3D моделі значно полегшує розуміння та засвоєння навчального матеріалу і сприяє мотивації та пізнавальній активності у навчанні. Зазначається, що технології 3D моделей освітнього призначення споріднені з технологіями і методами дистанційного навчання, а також з технологіями відновлення озброєння та військової техніки (ОВТ). Водночас, виокремлюються певні проблеми і труднощі на шляху поширення технологій 3D модельного навчання, а також надаються поради щодо шляхів та конкретних способів їх розв’язання.