ВІД ДОМУ ДО СЕРЦЯ: ЦІННОСТІ ПОЧИНАЮТЬСЯ З СІМ'Ї - Кабадайі, Абдулкадір (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Основа характеру та морального компасу дитини будується в сім’ї, що робить роль батьків та опікунів вирішальною для раннього набуття цінностей. У цьому дослідженні досліджується, як сім’я є основним джерелом виховання цінностей у ранньому дитинстві; досліджується, як любов, дисципліна та рольова модель формують етичний та емоційний розвиток дитини. Наголошується на важливості сприятливого середовища, яке сприяє розвитку поваги, емпатії, чесності та відповідальності, підкреслюючи вплив батьківської поведінки та спілкування на соціальний та емоційний інтелект дитини. Аналізуючи сімейну динаміку та її вплив на формування цінностей, дослідження підкреслює переваги прищеплення позитивних цінностей на ранньому етапі життя протягом усього життя. Ця робота має на меті проінформувати батьків, педагогів і політиків про критичну потребу підтримувати сім’ї у створенні місць для виховання, де цінності можуть процвітати, забезпечуючи міцну основу для майбутніх поколінь.