ОСНОВНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОСВІТИ У КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Сергієнко , Тетяна Іванівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У цій статті досліджено основні тенденції розвитку освіти у країнах Європейського Союзу. Досліджено пріоритетні орієнтири створення єдиної європейської системи освіти. Розглянуто концепцію та сутність освітньої політики Європейського Союзу в контексті особливостей формування загальних політик Європейського Союзу.