ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ – НАУКА ЧИ ТЕХНОЛОГІЯ? - Брославська , Галина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті розглянуто поняття штучного інтелекту. Проблематика досліджень у сфері штучного інтелекту є мультидисциплінарною, що призвело до появи та використання різних варіантів його визначень. У статті обґрунтовується мультидисциплінарний підхід до формування поняття «штучний інтелект» та пропонується максимально універсальний варіант визначення його тлумачення. Встановлено, що використання штучного інтелекту є перспективним напрямом людської діяльності.