ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ КУРСАНТІВ ПОЛІЦІЇ - Богучарова , Олена Іванівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Розглянуто сутність понять «комунікативна толерантність», «позитивна дискримінація» та алгоритми реалізації принципу «недискримінації» в роботі поліції. Наголошено на необхідності спрямованого формування комунікативної толерантності як компетентності та особистої особливості у правоохоронців та «позитивної дискримінації» як алгоритму дій ще на етапі їх навчання в якості курсантів вищих закладів освіти зі специфічними умовами навчання. Визначено методичні засади організації семінарських і практичних занять з курсантами по типу навчальних тренінгів, що спрямовані на відпрацювання й удосконалення деяких форм поліцейських практик толерантного спілкування.