ДІТИ В КРАЇНІ ЧУДЕС АЛІСИ: НАСЛІДКИ ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРНЕТУ ДЛЯ ДОШКІЛЬНИКІВ - Кабадайї, Абдулкадір (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Зростаюча поширеність використання Інтернету серед дітей дошкільного віку має важливі наслідки для сфери їхнього розвитку. У когнітивному розвитку Інтернет пропонує навчальний контент, який може стимулювати навчання та критичне мислення; але надмірний час перед екраном може перешкоджати концентрації уваги та мовним навичкам. У соціальному плані онлайн-взаємодія надає можливості для спілкування, але може не мати нюансів особистих стосунків, що потенційно впливає на емпатію та соціальні сигнали. В емоційному плані вплив цифрового контенту може викликати різні реакції, впливаючи на емоційну регуляцію та розвиток емпатії. Фізично тривалий час перед екраном може призвести до малорухомості та вплинути на розвиток моторики. Метою дослідження є обговорення впливу використання Інтернету серед дошкільнят. Розуміючи наслідки використання Інтернету серед дітей дошкільного віку, вихователі можуть ефективно орієнтуватися в цифровому ландшафті, сприяючи цілісному розвитку, одночасно захищаючи благополуччя дітей.