ОСОБЛИВОСТІ СИСТЕМИ ОСВІТИ КРАЇНИ МАТЕМАТИКІВ – НІДЕРЛАНДИ - Сіткар , Віктор Ілліч; Сіткар , Степан Вікторович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У статті розглядається освітня система в Нідерландах, яку вважають країною математиків. Одна з сильних сторін голландської освіти – це дуже глибока, майже легендарна, відданість принципам викладання математики. Наголошується, що учні та студенти повинні отримувати математичні принципи з реального життя, а не спочатку вивчати принципи, а потім застосовувати їх. Тому, близько половини голландських студентів вважають за краще йти в напрямку професійної освіти. Виявлено, що більше 90% голландських студентів закінчують середню школу, маючи певну кваліфікацію. Це – один з найвищих європейських показників і свідчить про те, що голландська система освіти – одна з найефективніших.