САМООСВІТНЯ ДІЯЛЬНІСТЬ ЯК НЕОБХІДНА УМОВА ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Самко , Алла (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
Охарактеризовано самоосвітню діяльність як невід’ємну складову професійного розвитку науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти. Виокремлено основні характеристики, завдання та функції самоосвітньої діяльності. Наголошено на доцільності та важливості самоосвітньої діяльності для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти.