ТЕНДЕНЦІЇ СТИМУЛЮВАННЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ УНІВЕРСИТЕТІВ ДО РОЗВИТКУ НА ОСНОВІ ПРИНЦИПІВ СТАЛОСТІ - Попело , Ольга (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
Проаналізовано досвід країн-членів Європейського Союзу у досягненні Цілей сталого розвитку з акцентом на Ціль 4 «Якість освіти». Проаналізовано європейський досвід стимулювання розвитку закладів вищої освіти за принципами сталості. Окреслено тенденції та шляхи подальшого розвитку університетів за концепцією сталого розвитку в країнах ЄС.