ВПЛИВ СТРЕСУ НА РОЗВИТОК ОСОБИСТОСТІ : ПЕРЕДУМОВИ ТА ДЕТЕРМІНАНТИ - Мельник , Вікторія (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У статті визначено передумови й детермінанти стресу та його вплив на розвиток особистості. Розкрито особливості формування адаптивних механізмів саморегуляції.