ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО МИСЛЕННЯ СЕРЕД УЧНІВ СТАРШОЇ ШКОЛИ - Умаров, Сайданвар; Сірожов, Фарход (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У всьому світі екологічна освіта розглядається як найважливіший захід запобігання екологічній катастрофі та є загальновизнаним пріоритетним напрямом педагогічних досліджень. Головною метою екологічного виховання є формування екологічного мислення на основі активної життєвої позиції.