ОСОБИСТІСТЬ СУЧАСНОГО ВИКЛАДАЧА ЗАКЛАДУ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Яковишин , Руслан Ярославович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
В епоху суспільства, заснованого на знаннях, завданням закладів вищої освіти є не лише озброїти випускників знаннями та навичками, а й підготувати їх до того, щоб вони могли впоратися з динамікою та складністю сучасного світу, тобто збагатити особистість студента так званою доданою вартістю. Академічні викладачі - як люди, які щодня працюють з інформацією, формують знання і долучаються до їх створення - повинні першими реагувати на зміни в навколишньому світі (ставати їхніми провісниками), а потім створювати умови для розвитку цієї доданої вартості (виступати в ролі модераторів).