ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ З ЕЛЕМЕНТАМИ СУЧАСНИХ ТАНЦЮВАЛЬНИХ НАПРЯМІВ В ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ ТРЕНЕРІВ З ФІТНЕСУ - Школа , Олена; Сидоренко , Катерина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Стаття присвячена впровадженню інноваційних технологій та елементів сучасних танцювальних напрямків у професійну підготовку тренерів з фітнесу. Досліджено вплив танцювальних стилів, таких як модерн, джаз, джаз модерн, афро джаз, контемпорарі та стріт денс (хіп-хоп, джаз-фанк, vogue, krump, break-dance) на фізичний розвиток клієнтів та ефективність тренувань. Окрему увагу приділено використанню сучасних технологій, таких як відеоаналітика та мобільні додатки для моніторингу результатів, що дозволяють тренерам створювати персоналізовані програми для досягнення кращих результатів. Визначено важливість інтеграції емоційного та психологічного аспектів тренувань, підвищення мотивації та залучення нових клієнтів, особливо серед молоді. Результати дослідження підтверджують, що використання інноваційних технологій і танцювальних напрямків в професійній підготовці тренерів дозволяє значно підвищити якість тренувань та конкурентоспроможність тренерів на ринку фітнес-послуг.