ЗАСТОСУВАННЯ СОЦМЕРЕЖ У ПІДГОТОВЦІ ТРЕНЕРА З ФІТНЕСУ - Школа , Олена; Александров , Олександр (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Стаття розглядає роль соціальних мереж у підготовці фітнес-тренерів, аналізує їх вплив на професійний розвиток, взаємодію з клієнтами та створення особистого бренду. Визначено основні переваги використання соцмереж, зокрема доступ до навчальних ресурсів, можливість онлайн-навчання, а також розширення клієнтської аудиторії. Окремо виділено ризики, такі як поширення дезінформації, травми від неправильних рекомендацій та емоційне вигорання тренерів через постійну онлайн-активність. Виявлено, що результати дослідження підкреслюють важливість обережного і відповідального підходу до використання соціальних мереж у професійній діяльності фітнес-тренерів, а також необхідність балансування між онлайн-активністю і особистим благополуччям. Соціальні мережі мають значний потенціал для розвитку кар’єри фітнес-тренера, але їх використання вимагає постійного вдосконалення, щоб мінімізувати ризики та забезпечити найкращі результати як для тренера, так і для його клієнтів.