ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ МОТИВАЦІЇ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ - Тягур , Любомира (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розглядається значення інтерактивних методів навчання у підвищенні мотивації студентів у вищій освіті. Аналізуються недоліки традиційних методів викладання та обґрунтовується необхідність інтеграції інтерактивних підходів для підвищення залученості студентів. Описуються основні інтерактивні методи, зокрема гейміфікація, метод перевернутого класу, проєктне навчання, використання VR/AR та кооперативне навчання. Наголошується на ролі цифрових технологій у модернізації освітнього процесу, а також їх впливі на розвиток soft skills, критичного мислення та комунікативних навичок. Висновки підкреслюють, що інтерактивні методи навчання є важливим елементом сучасної освіти, сприяючи не лише підвищенню академічної успішності, а й формуванню ключових компетенцій XXI століття.