МІЖПРЕДМЕТНІ ЗВ’ЯЗКИ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ ЗАСІБ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ - Попов , Петро (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
В статті розглядаються питання, пов’язані з використанням міжпредметних зв’язків між математикою та фізикою при вивченні цих дисциплін в старшій школі та на молодших курсах фахових коледжів. Аналізується роль міжпредметних зв’язків у формуванні математичних та практичних компетентностей. Обговорюються питання, пов’язані зі значенням зв’язків між математикою та фізикою як навчальними дисциплінами в контексті реформи старшої школи, профілізації навчання та STEM-освіти.