ОСВІТНІ ПРОГРАМИ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ: АДАПТАЦІЯ ДОСВІДУ США В УКРАЇНІ - Базаєва , Марія Олександрівна (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У статті розглянуто освітні програми для ветеранів у США, зокрема, механізми фінансування, організаційні моделі та підходи до соціальної адаптації. Проаналізовано можливості їх впровадження в Україні з урахуванням специфіки соціально-економічних умов та потреб українських ветеранів. Запропоновано концепцію адаптації американського досвіду для створення ефективних програм навчання, перекваліфікації та професійної реабілітації ветеранів в Україні.