ІНФОРМАЦІЙНА КОМПЕТЕНТНІСТЬ У СИСТЕМІ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ КОМПЕТЕНЦІЙ МАЙБУТНІХ ВИКЛАДАЧІВ В УМОВАХ КРЕДИТНОЇ СИСТЕМИ НАВЧАННЯ - Савчук, Петро; Лахтіонова, Людмила; Умаров, Сайданвар; Сірожов, Фарход; Пулоді, Парвіз (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
У формуванні професійних компетентностей майбутнього викладача особливе місце посідає формування інформаційної компетентності і спільне вивчення навичок роботи з навчальною інформацією. Це має бути обов’язковою невід’ємною частиною освітнього процесу у вищих навчальних закладах. У статті розглядається інформаційна компетентність у системі загальноосвітніх компетенцій майбутніх викладачів в умовах кредитної системи навчання.