САМОАКТУАЛІЗАЦІЯ У КОНТЕКСТІ ГУМАНІСТИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ - Татліліоглу, Касим (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2025)
Гуманістична психологія займається науковим дослідженням людської поведінки з моменту свого виникнення. Гуманістична психологія розглядає процес реалізації та вираження власних здібностей та творчості. Гуманістичні мислителі стверджували, що в людській природі існує біологічна сутність, яка передує існуванню. Дослідження підкреслює теорії самоактуалізації Абрахама Маслоу та Карла Роджерса. Гуманістична психологія стала популярною в 1950-х роках. У цьому дослідженні було оцінено концепцію самоактуалізації в гуманістичній психології. У цьому контексті було проведено огляд літератури.