ІНТЕГРАЦІЯ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ У СУЧАСНІЙ ОСВІТІ: АНАЛІЗ ВИКЛИКІВ ТА МОЖЛИВОСТЕЙ - Пищик , Олена (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті розглядається актуальне питання інтеграції цифрових технологій у сучасний освітній процес. Основна увага приділена аналізу можливостей, які відкриваються перед системою освіти завдяки впровадженню інноваційних технологічних рішень, таких як електронне навчання, віртуальна та доповнена реальність, інтерактивні онлайн-платформи та інші цифрові інструменти. Визначено виклики, з якими стикаються освітні установи під час інтеграції цифрових технологій, включаючи необхідність адаптації педагогічного персоналу, забезпечення кібербезпеки, подолання технічних та інфраструктурних бар’єрів, а також розрив у цифровій освіті між різними регіонами та соціально-економічними групами населення.