ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ ПІДЛІТКА У ЗАКЛАДАХ ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗАСОБАМИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА - Дмитрієва , Оксана (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті аналізуються поняття «особистість», «творча особистість», «творчий потенціал». Відстежуються особливості розвитку творчого потенціалу у підлітковому віці. Розглянуті різні наукові підходи до визначення педагогічних умов. Розкрито педагогічні умови формувння творчої особистості підлітків в умовах закладу позашкільної освіти.