ЕВОЛЮЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ - Горошко , Олександр Леонідович (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Стаття «Еволюція освітнього процесу» розглядає історичний розвиток освіти та вплив різноманітних факторів на її трансформацію, починаючи з перших форм передачі базових знань від старших поколінь до молодших, і закінчуючи сучасними тенденціями, такими як персоналізація навчання, активне залучення студентів та розвиток критичного мислення. Стаття підкреслює необхідність адаптації освітнього процесу до змін у суспільстві з метою забезпечення якості освіти та задоволення потреб сучасного суспільства.