СУЧАСНІ ВИМОГИ ДО ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ВИЩІХ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДАХ - Головань , Вячеслав; Головань , Артур; Нікул , Станіслав; Дроздов , Михайло (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
Достатньо висока практична компетентність військових кадрів завжди була пріоритетною необхідністю в діяльності Збройних Сил України (ЗСУ). Її значення багатократно зросло через реалії бойових дій, які сьогодні відбуваються. Зокрема, зараз на озброєння ЗСУ масово надходять зразки озброєння та військової техніки (ОВТ) від країн-партнерів України. Тому актуальним є завдання якнайшвидшого, глибокого та ефективного оволодіння військовослужбовцями такими зразками ОВТ. Висловлюється погляд авторів на способи вирішення проблеми, поставленої самим життям, на досвіді практичного навчання у Військовій академії (м. Одеса).