ЗАСТОСУВАННЯ КОМП’ЮТЕРНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПІДГОТОВКИ ВИСОКОКВАЛІФІКОВАНИХ ФАХІВЦІВ-МАТЕРІАЛОЗНАВЦІВ - Говорун , Тетяна; Берладір , Христина; Білоус , Олена; Ханюков Kирило; Варакін , Віталій (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2024)
У статті представлено матеріал про застосування комп’ютерного моделювання для ливарних технологій при навчанні студентів-матеріалознавців, що дає можливість вибрати матеріал деталі чи механізму, оптимальну технологію отримання виробу без реальних витрат на матеріал, прораховуючи всі варіанти і вибираючи найкращий варіант, як за кількістю застосованих операцій при виготовленні, так і за вартістю. Підвищення якості підготовки висококваліфікованих фахівців-матеріалознавців покликано в майбутньому підвищити якість продукції, скоротити терміни виробництва, зробити працю людей максимально ефективною і простішою.