ЦИФРОВА ГРАМОТНІСТЬ В СТРУКТУРІ ПРОФЕСІЙНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Ковальчук , Галина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У статті висвітлено характеристики і компоненти цифрової грамотності (компетентності), економічно й соціально виражені її персоналізовані й суспільні результати. Розглянуто окремі аспекти впровадження технологій штучного інтелекту (ШІ) в робочий процес, навчання і соціальний статус. Наголошено, що в процесі фахової освіти та формування цифрової грамотності (компетентності) необхідно враховувати актуальні тенденції цифровізації та динаміку її розгортання у зоні ближчої перспективи.