МЕДІАГРАМОТНІСТЬ ЯК СКЛАДНИК ЗМІСТУ ЛІТЕРАТУРНОЇ ОСВІТИ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ - Іванова , Лідія (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
Стаття доводить, що ефективність літературної освіти молодших школярів залежить від формування їхньої медіграмотності. Обґрунтовано використання спеціальних вправ і завдань відповідно до змістових ліній навчальної програми Нової української школи на уроках літературного читання.