КРИЗА РОЗВИТКУ В ПРОФЕСІЙНІЙ ПЕДАГОГІЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ - Зубіашвілі , Ірина (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У статті аналізуються результати теоретичного дослідження психологічних особливостей кризи розвитку особистості. Проведене дослідження дало змогу визначити, що одним з проявів кризи розвитку в професійній педагогічній діяльності є емоційне вигорання. Визначено чинники, що обумовлюють формування синдрому психічного вигорання.