ВИКОРИСТАННЯ ІДЕЙ ВАЛЬДОРФСЬКОЇ ПЕДАГОГІКИ У РІЗНОВІКОВІЙ ГРУПІ ЗАКЛАДУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - Доманюк , Оксана (Актуальні проблеми в системі освіти: загальноосвітній заклад середньої освіти – доуніверситетська підготовка – заклад вищої освіти, 2023)
У статті проаналізована проблема використання ідей вальдорфської педагогіки у сучасній дошкільній освіті, зокрема різновіковій групі закладу дошкільної освіти. Розглянуто погляди Р. Штайнера на формування особистості та особливості навчання у різновіковому дитячому колективі. Представлено вимоги до вихователя та розвивального середовища групи, їх вплив на розвиток дитини, становлення її цінностей.